Szauna Nyíregyháza

Méregtelenítés és kikapcsolódás felsőfokon.

 

Mi is a szauna?

A szauna egy olyan kis helyiség vagy kis faház, amit felfűtenek 90-100fokra, a levegő száraz, forró, a páratartalom alacsony, de alkalmanként a forró kövekre vizet locsolva növelik a páratartalmat, és az emberek itt relaxálnak, izzadnak, tisztulnak. A szaunában különböző magasságban találhatóak padok, általában 3 szinten, de a legtetejére csak a tapasztalt szaunázók szoktak ülni és nekik is csak az utolsó pár percre javasolt. A szauna és gőzfürdő közti különbség élettanilag is különböző, a szaunában a száraz levegő miatt akár gyógyulhatunk is.

A szaunázás élettani hatása

A forró száraz levegő előnye, hogy a baktériumok elpusztulnak,a vírusokkal együtt. A test a forróság hatására egyfajta lázas állapotba kerül.A különlegessége az, hogy az erek kitágulnak, elkezdődik a verejtékezés,azonban ekkor nem csökken a test hőmérséklete. Az így felfokozott vérellátás következtében gyorsulnak az anyagcsere folyamatok, a méreganyagok kiválasztódása, és a kitágult pórusokon át több salakanyagtávozik. Fokozódik a mirigyrendszerek működése, és az öngyógyító képesség is nő. Így lappangóbetegségeket hozhat a felszínre, vagy meglévőt gyógyíthat meg.

Saját szaunánkban, vagy ahol megengedett akár illóolajokat is párologtathatunk, ezzel a hatóanyagokat a kitágult pórusokon keresztül a szervezetbe juttatva gyógyíthatjuk például a meghűlést is.

Nemcsak ellazít, de szépít is.

A szaunában alapszabály a csend, itt nem szokás bent még halkan sem beszélgetni, hiszen nemcsak a test, de a szellem is tisztul.

A méregtelenítésnek köszönhetően a bőr is tisztul, illetve a szaunázás szabályait betartva tehát a meleg után a langyos, hideg vízzel történő zuhanyzás még jobban élénkíti a vérkeringést. Ennek a kettőssége a narancsbőr elleni harcban is tökéletesen segít, természetesen elegendő mozgás és megfelelő táplálkozás mellett.

Csökkenti a napi stresszt, a túlhajszolt életmódba illesztve megnyugtat, ami szintén a bőrre, a ráncokra is jó hatással van. Ráadásul a szaunázás után a kitágult pórusokon keresztül a krémek is jobban felszívódnak,így bőrünk selymesebb lesz.

A szaunázás önmagában nem fogyaszt, a súlyunk azért változik, mert rengeteg vizet izzadunk ki, amit azonban pótolni kell, és szaunázás előtt, és utána is érdemes sokat inni, előtte a méregtelenítéseredményessége miatt, utána pedig a kiszáradás ellen.Viszont egy diéta, életmód váltás során tanácsos alkalmazni, mert segíti a súlyvesztést, pont azért mert gyorsul az anyagcsere és a salakanyagok távoznak.

A szaunázás nem játék, a magas hőmérséklettel vigyázni kell!Epilepsziások, vese- és súlyos szívbetegek, heveny ízületi gyulladásban szenvedők nem is vehetik igénybe.

“erezdmagadjol.hu”

  • Garantált tisztaság
  • 3-4 férőhelyes infra szauna, L alakú paddal a kényelemért
  • Himalája só terápia az extra egészségért
  • Csillagos égbolt és látványfények a hangulatért
  • Fényterápia a testi-lelki felfrissülésért

Gyere el még ma a szauna szigetre!

Címünk: Nyíregyháza, Szalag ut 33

Kerékvár edzőterem

 

“A te utad a te egészséged!”

 

X